• Al meer dan 250.000 houtplaten geleverd
  • GRATIS verzending vanaf € 48,-
  • Goedkoopste van Nederland!

Een moment geduld aub..

Wat is een foto op hout?

Wat is een foto op hout De naam zegt het natuurlijk al: jouw foto's worden afgedrukt op hout. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hout waarop jouw foto afgedrukt kan worden. Bij ons zijn dat vurenhout, ayoushout, steigerhout of multiplex. Hier tussen zitten de geliefde soorten hout, waar gegarandeerd ook wat voor jou bij zit. Onze houtsoorten hebben allemaal het FSC-keurmerk. Dat wil zeggen dat het een duurzame houtsoort is.

Het kleurenpalet

Je kunt er voor kiezen om je foto te laten behandelen met whitewash. Hierdoor krijgt jouw foto op hout een prachtige kleurechtheid. Ook worden de groeven en nerven in de foto minder goed zichtbaar. Wij kunnen jouw foto's ook bewerken, zoals jij het wilt. Bijvoorbeeld met een sepia-effect of jouw foto in een zwart-witpalet.

Foto op vurenhout

Door de lichte kleur en de structuur van het hout maken een echte besteller van deze houtprint! De nerven en noesten zijn zichtbaar in jouw foto en de whitewash behandeling is aanbevolen. Bekijk ook eens onze pagina over foto op vurenhout.

Foto op ayoushout

Wil jij een luxe uitstraling van je foto? Dan kies je voor een foto op ayoushout. Een afdruk op ayoushout is superstrak. Dit komt omdat het hout vrijwel geen nerven en noesten bevat. Ook heeft het hout vrijwel geen structuur en het is ook mooi glad.

Foto op steigerhout

Let op: steigerhout is helaas niet meer leverbaar. Voor een vergelijkbaar product raden wij aan om voor een foto op ayoushout te kiezen.

Een foto die afgedrukt is op steigerhout geeft een stoere uitstraling. De foto krijgt een een verweerde look, omdat het gedrukt wordt op echt gebruikt steigerhout. Hierdoor zullen er dus wel oneffenheden op jouw foto komen. De foto zal ook donkerder worden, omdat de grijze houtkleur doorschijnt.

Foto op multiplex

Als jij je foto af laat drukken op multiplex, wordt de foto op een plaat afgedrukt wat bestaat uit één stuk, in tegenstelling tot onze andere houtsoorten die gedrukt worden op planken. De foto op multiplex zal geen naden bevatten tussen de planken en er is een subtiele houtstructuur. Als je een foto op hout laat afdrukken, zorgt dit meteen voor een eyecatcher in jouw woonkamer. Ook geeft een foto op hout een natuurlijke, levendige en warme uitstraling. Het afdrukken van een foto op hout is dus een leuk woonaccessoire om jouw woonkamer mee op te vrolijken, maar ook een leuk en origineel cadeau om aan iemand te geven.

Direct bestellen