• Al meer dan 250.000 houtplaten geleverd
  • GRATIS verzending vanaf € 48,-
  • Goedkoopste van Nederland!

Een moment geduld aub..

Houten ophangsysteem

Het ophangen van jouw foto op hout

Ophangsysteem foto op hout

Natuurlijk kun je je foto gewoon op een plankje zetten, maar je kunt ook je foto op hout ophangen! Nu denk je dat het heel lastig is om een foto op hout op te hangen aan de muur, maar het is echt kinderspel! Zelfs wanneer je twee linkerhanden hebt gaat dit lukken!

Een van de makkelijkste ophangsystemen is die je hiernaast ziet. Het is niet alleen een heel flexibel houten ophangsysteem, maar ook nog eens luxe systeem. Het is nu niet meer nodig, zoals vroeger, om gaten in je foto op hout te boren, dit zou tenslotte ook ten koste gaan van de foto en dat is zonde. Je zult nog steeds wel met schroeven moeten werken, het lastigste aan het ophangen van de foto is de positionering aan de achterzijde, als je deze niet goed ophangt, loopt de foto niet evenwijdig aan de bovenkant. Het is ook heel belangrijk dat je voorzichtig bent met de schroef in de muur boren.Je moet een spijker aan de muur bevestigen, het haakje boor je aan de foto. De spijker gebruik je als wandbevestiging en je hangt het haakje daaraan, de spijker valt dan mooi in de kartelrand. Mocht je nou een te groot gat hebben voor één spijker, geen probleem, want wij geven je ook een plug mee zodat de spijker toch past. Je kunt ook meerdere spijkers bevestigen zodat de foto nog steviger hangt, maar je moet wel erg nauwkeurig zijn om ze goed op te hangen omdat de ophangpunten op dezelfde hoogte moeten blijven.

Voordelen van het foto op hout ophangsysteem

Bij ons krijg je een handleiding en schroeven en waar nodig pluggen. Het is echt heel gemakkelijk om alle benodigdheden te monteren, het is dus echt niet nodig de buurman te vragen. Lijkt het je in het begin toch nog erg lastig, dan kun je altijd de handleiding hoe op te hangen gebruiken, het wordt hier stap voor stap uitgelegd zodat het makkelijk zelf te doen is. Wanneer je hem hebt opgehangen, zul je merken dat hij erg stevig hangt, en dat hij strak aan de muur hangt. Hij wordt ook wel beschreven als onzichtbaar ophangsysteem omdat hij niet te zien is aan de voorkant. Nog een bijkomend voordeel is dat dit systeem bij allemaal grote en kleine formaten past.

Houten ophangsysteem bestellen 

Het houten ophangsysteem bestellen is optioneel, als je ervoor kiest deze erbij te laten leveren, betaal je een prijs van 3,67 euro. Voor andere soorten producten zijn er ook verschillende soorten ophangsystemen. Zo zijn er afstandhouders bij glas, deze zorgen ervoor dat er een ruimte tussen de foto en de muur ontstaat, dat de foto recht aan de muur hangt, is met dit soort systeem makkelijk te regelen. Bij aluminium hebben we een plakophangsysteem, bij canvas hebben we een haakje met schroeven en plug en bij een blok heb je, vanzelfsprekend, geen ophangsysteem nodig. Alle ophangsystemen zijn bij te bestellen.

Let op: de ophangsystemen verschillen van prijs!

Ophangen in het kort

Om de foto op te hangen zijn hier heel kort alle stappen nog eens weergegeven.

1. Bepaal waar je je foto op hout wilt ophangen.
2. Boor een gaatje en bevestig daarin een schroef.
3. Laat de schroef zo'n vier milimeter uit de muur steken.
4. Bevestig het houten ophangsysteem achterop je foto op hout.
5. Hang je foto aan het schroefje.
6. Klaar!


Direct bestellen