• Al meer dan 250.000 houtplaten geleverd
  • GRATIS verzending vanaf € 48,-
  • Goedkoopste van Nederland!

Een moment geduld aub..

Foto op vurenhout

Foto op hout vurenhout goedkoop

Meest besteld: foto op vurenhout!

Onze foto op vurenhout is enorm populair! Foto’s op hout laten drukken wordt steeds meer vanzelfsprekend, doordat je deze ook steeds meer in woontrend magazines ziet. Nu heb jij besloten ook een foto op hout af te laten drukken, want je wilt tenslotte wel de nieuwste interieurtrend volgen. Maar zo makkelijk kom je er niet van af, want er zijn veel verschillende houtsoorten, en welke past nu het best bij jou? Dat is erg lastig te bepalen, omdat je over het algemeen niet elke dag zo goed over verschillende soorten hout na hoeft te denken dat zou ook wel wat raar zijn. Daarom helpen wij je graag en delen onze kennis over houtsoorten met jou! Dit alles om jouw vurenhout foto zo mooi mogelijk te verwerken. 

De herkomst van vurenhout

Jouw houtprint op vurenhout wordt gemaakt op hout dat afkomstig is uit Zweden. Door het koude klimaat daar, heeft jouw houtprint een fijne houtstructuur - je ziet de nerven en noesten nog wel zitten - en is het hout erg stevig. Het koude klimaat zorgt er namelijk voor dat het vurenhout langzaam groeit. Zoals bekend is het een natuurlijk product, maar het is niet alleen natuurlijk, maar ook een duurzaam product. Ondanks dat we de scherpste prijzen bieden vinden wij van FotoOpHoutStunter het van wezenlijk belang dat er goed met de natuur en met het milieu omgesprongen wordt. Daarom maken wij uitsluitend gebruik van hout met het FSC en/of PEFC-keurmerk. We hopen zo illegale houthandel te reduceren en beplanting van nieuwe bomen te stimuleren. Dit doen wij ook, in verband met de houtkap zorgen wij voor nieuwe beplanting. Al het hout dat wij gebruiken wordt verantwoord en duurzaam verbouwd, gekapt en verwerkt.

Foto op vurenhout

Hoe wordt een foto op vurenhout gemaakt?

Wanneer je je foto op hout ontvangt, krijg je deze op planken toegestuurd, hartstikke mooi natuurlijk, maar er gaat wel een heel proces aan vooraf. We zullen kort beschrijven hoe deze planken tot stand komen. Wij zagen de planken tot ze 10 cm breed zijn, daarna schuren we de zaagkanten, zodat je je er niet meer aan kunt bezeren. Als laatste werken we alle oneffenheden weg. Dan zijn alle planken gereed, het enige wat nog moet gebeuren is dat alles aan elkaar gemonteerd moet worden. Doordat het hout nog gebruikerssporen kan bevatten, werken wij er aan dat alle schroeven en spijkers verwijderd worden, zo kom je niet voor een nare verrassing te staan, zoals een spijker die in je duim komt of iets dergelijks.

De planken komen horizontaal of verticaal te liggen, je mag dan zelf bepalen hoe je je foto wilt hebben afgedrukt. Als je de richting hebt gekozen van de planken en de afmeting hebt uitgezocht, zorgen wij dat deze wordt afgedrukt op planken die op maat zijn gemaakt. We bevestigen de planken zo, dat er een dwarslat aan de achterkant zit, voor stevigheid, de afstand tussen de planken zijn nog steeds heel klein, dus je hoeft niet bang te zijn dat je foto verpest wordt door grote afstanden tussen bepaalde delen van de foto. De formaten van de foto zijn per 10 cm, of de breedte van de planken.

Het hout heeft een stoer uiterlijk doordat de structuur van naden en kieren in het hout doen denken aan vlammen. Vurenhout is een dik soort hout dat draagt ook weer mee aan het stoere uiterlijk.

Let op: Hout is een natuurproduct en werkt onder invloed van het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid en temperatuur. De kieren tussen de planken kunnen door het krimpen/uitzetten van het hout groter/kleiner worden.

Foto op hout goedkoop met whitewash

Foto afdrukken op hout met whitewash behandeling

Jouw foto op hout wordt het mooist en meest helder wanneer je kiest voor onze foto op vurenhout met whitewash. Een foto vurenhout heeft een natuurlijke uitstraling, omdat deze houtsoort de lichtste houtkleur heeft. En zoals je wellicht weet, wordt een print op hout het mooist wanneer de ondergrond de kleur wit het dichtst benadert. Daarvoor hebben wij de optie whitewash beschikbaar gesteld. Een whitewash behandeling houdt in dat we de foto zo bewerken, dat je de knoesten en knuisten minder ziet, en dat de kleuren helderder worden. Het vermindert ook de zichtbaarheid van houtkorrels en zorgt voor extra kleurkracht. Je voorkomt natuurlijk niet dat je de structuur van de houten ondergrond er nog een klein beetje doorheen kunt zien, maar dit is juist een deel van de charme.

Kies je ervoor geen whitewash toe te passen, dan zie je de structuur van het hout nog duidelijker door de foto en noesten worden nog meer zichtbaar bij vurenhout. Het is dan ook niet voor niets dat vurenhout het meest verkochte houtsoort is, het komt van een boomsoort die veel in Scandinavië, het Baltische gebied en Midden-Europa groeit. Dit soort hout geeft het mooiste resultaat. Of de oppervlakte glad of ruig is, heeft ook invloed op de manier dat je foto weergegeven wordt. Zo kun je je foto op hout heel trendy maken, maar je kunt ook een erg rustieke uitstraling aan je kamer geven met zo’n kunstwerkje. We printen je foto direct op het hout, tijdens het hout beprinten zorgen we ervoor dat je foto niet scheefgetrokken wordt, dus je foto krijg je gegarandeerd zoals jij dat graag wilt! Het hout werkt op verschillende manieren, dit hangt natuurlijk ook af van hoe je de foto laat drukken, met of zonder whitewash.

Wil je een gezicht of gezichten ZONDER WHITEWASH af laten drukken, dan adviseren we jou om voor ayoushout te kiezen. Ayoushout is noestvrij en dat geeft zonder whitewash bij gezichten het beste resultaat. Bij Ayoushout garanderen wij een perfect eindresultaat. Op onderstaande afbeelding is een resultaat te zien van een foto op vurenhout met gezichten, zonder whitewash. Er zitten een aantal noesten in de gezichten, wat natuurlijk niet mooi is. Wil jij toch een foto op vurenhout met gezichten bestellen? Kies dan altijd voor whitewash!

Hoe en waar hang ik mijn foto op vurenhout op?

Jouw vurenhout foto is nu af en je hebt hem al binnengekregen, maar waar moet je hem nu ophangen? Een foto vurenhout werkt zowel binnen als wel buiten, wij adviseren hem, wanneer je hem buiten gebruikt, niet zomaar ergens op te hangen want dan verweert die namelijk. Je kunt hem het best onder een afdakje hangen als je hem echt graag buiten wilt hebben want hij is niet geschikt om zomaar buiten te hangen. Als je nou heel veel prachtige foto’s hebt, kun je ook een hele wand bekleden met foto’s. Aangezien dit best wel veel werk is, kun je ook kiezen voor een fotocollage op hout.

Direct bestellen