• Al meer dan 250.000 houtplaten geleverd
  • GRATIS verzending vanaf € 48,-
  • Goedkoopste van Nederland!

Een moment geduld aub..

DIY: Zelf foto op hout maken

Foto op hout zelf maken

Een foto af laten drukken krijgt steeds meer bekendheid. Momenteel zijn er dan ook veel bedrijven die voor jou zelf foto op hout maken. Ook DIY, Do-It-Yourself, krijgt steeds meer aandacht. Dit houdt in dat je zelf verschillende dingen zelf maakt. Op internet zijn er vele video's, blogs en foto's te vinden over foto op hout DIY. Op deze manier kun je zelf makkelijk en goedkoop zelf dingen maken.

Zelf foto op hout maken

Door de vele DIY mogelijkheden is er nu ook een DIY voor het maken van een foto op hout. Een foto op hout zelf doen? Wij leggen het hieronder uit hoe een foto op steigerhout zelf maken in zijn werking gaat.

Dit heb je nodig:

  • Print van een foto
  • Stuk hout, van dezelfde afmetingen als de foto
  • Gel Medium
  • Mod podge
  • Kwast
  • Handdoek

Stap 1

Als je begint met een foto op hout zelf maken zoek je allereerst een foto uit die je wilt bedrukken op hout. Deze moet je horizontaal spiegelen en vervolgens uitprinten op gewoon printpapier. De print moet daarna 10 minuten drogen.

Stap 2

Nu moet je foto op het formaat van jouw houten plank worden geknipt. Plaats de foto op een werkbank. Je kunt nu het stuk hout besmeren met de gel medium met behulp van een kwast. Deze laag moet niet al te dik zijn, want anders kunnen de kleuren van jouw foto uitlopen. Let er op dat de hele foto bedekt is met de Gel Medium. Controleer daarom ook de hoekjes grondig.

Stap 3

Je kunt de foto nu voorzichtig opplakken. Doordat de foto nu nat is, kan het makkelijk scheuren. Je kunt nu nog de foto schuiven naar de plek die jij graag wilt. Er moeten geen luchtbellen onder de foto komen. Als er luchtbellen onder komen, komen er namelijk blanke vlekken op de foto. De luchtbellen kun je er uit wrijven met een pasje of iets dergelijks. De foto moet nu minimaal 8 uren drogen.

Stap 4

Maak nu het papier nat met behulp van een handdoek. Deze handdoek moet je vochtig aanbrengen, dus hoef je de handdoek maar 1x goed uit te wringen. Dan leg je de handdoek op de papieren kant van jouw foto op hout. Als het papier volledig nat is, kun je de doek verwijderen.

Stap 5

We gebruiken mod plodge om de foto op hout te beschermen. Je moet met een kwast een dun laagje mof plodge aanbrengen op de afbeelding. Als je het nog even laat drogen, kun jij jouw zelf gemaakte foto ergens op een mooi plekje ophangen.

In plaats van zelf een foto op hout maken er een laten afdrukken

Je kunt dus zelf een foto op hout maken, maar er is nog een veel makkelijkere manier. Hiermee bespaar je alle moeite van een foto op hout zelf maken en hoef je in principe je bank niet af te komen. Je kunt namelijk goedkoop een foto op hout bij ons bestellen. Wij leveren goede kwaliteit en bezorgen jouw foto's snel thuis. Ook bieden wij verschillende houtsoorten aan. De DIY foto op hout is dus hartstikke leuk, maar wij maken er ook met liefde een voor je!

Direct bestellen