• Al meer dan 250.000 houtplaten geleverd
  • SPOEDlevering mogelijk!

Een moment geduld aub..

DIY: Zelf een mooie foto op hout maken

Foto op hout zelf maken

Een foto af laten drukken krijgt steeds meer bekendheid. Er zijn dus veel bedrijven die voor u een foto op hout kunnen afdrukken. Ook DIY, Do-It-Yourself, krijgt steeds meer aandacht. Dit houdt in dat je zelf verschillende dingen zelf maakt. Op internet zijn er vele video's, blogs en foto's te vinden over DIY. Op deze manier kun je zelf makkelijk en goedkoop zelf dingen maken.

Zelf maken

Door de vele DIY mogelijkheden is er nu ook een DIY voor het maken van een foto op hout. Wij willen je graag uitleggen hoe je dat zelf kunt maken.

Dit heb je nodig:

  • Print van een foto
  • Stuk hout, van dezelfde afmetingen als de foto
  • Gel Medium
  • Mod podge
  • Kwast
  • Handdoek

Stap 1

Zoek een foto uit die je wilt bedrukken op hout. Dan moet u deze horizontaal spiegelen. Deze print je uit op gewoon printpapier. Deze print moet dan 10 minuten drogen.

Stap 2

Nu moet je foto op het formaat van uw houten plank worden geknipt. Plaats de foto op een werkbank. U kunt nu het stuk hout besmeren met de gel medium met behulp van een kwast. Deze laag moet niet als te dik zijn, want anders kunnen de kleuren van uw foto uitlopen. Let er op dat de gele foto bedekt is met de Gel Medium. Controleer daarom ook de hoekjes grondig.

Stap 3

U kunt de foto nu voorzichtig oppakken. Doordat de foto nu nat is kan het makkelijk scheuren. U kunt nu nog uw foto schuiven naar de plek die u graag wilt. Er moeten geen luchtbellen onder de foto komen. Als er luchtbellen onder komen, komen er namelijk blanke vlekken op de foto. De luchtbellen kunt u er uit wrijven met een pasje of iets dergelijks. De foto moet nu minimaal 8 uren drogen.

Stap 4

Maak nu het papier nat met behulp van een handdoek. Deze handdoek moet u vochtig aanbrengen dus hoeft u de handdoek maar 1x goed uit te wringen. Dan legt u de handdoek op de papieren kant van uw foto op hout. Als het papier volledig nat is kunt u de doek verwijderen.

Stap 5

We gebruiken mod plodge om de foto op hout te beschermen. U moet met een kwast een dun laagje mof plodge aanbrengen op de afbeelding. Als u het nog even laat drogen, kunt u uw zelf gemaakte foto ergens op een mooi plekje ophangen.

Foto op hout laten afdrukken

Er is natuurlijk ook een nog makkelijkere manier om een foto op hout af te laten drukken. U kunt namelijk goedkoop een foto op hout bij ons bestellen. Wij leveren goede kwaliteit en wij bezorgen uw foto's snel thuis. Ook bieden wij verschillende houtsoorten aan.

Direct bestellen